Tér, ahol akarsz dolgozni

Friendly™
4 min readApr 8, 2021

--

Avagy a Friendly™ Irodaproject

Sokan mondják, hogy az ügynökség egy második otthon, hiszen a heted 70%-át ebben a térben töltöd (persze ha nem számítjuk a jelenlegi „home office cunamit”). Fontos, hogy jó érzéssel lépj be és olyan környezetben dolgozhass, ami inspirál, amiben jó benne lenni. Pláne egy kreatív szakembernek sokat számít, hogy a kényelmi és infrastrukturális funkciókon túl egy olyan helyen ötletelhessen, amit a magáénak érez.

És akkor el is érkeztünk a nagy iroda makeoverhez…

A tér

A munka open office-ban zajlik egy régi malom téglafalai között. Ehhez kapcsolódik két vezetőségi iroda, egy nagy tárgyaló, egy ötletelő szoba és a konyha. Ezeknek a helyiségeknek a falán örököltük meg az előző bérlők monumentális épületprintjeit, amiknek helyére kerültek fel az új grafikák.

A koncepció

Különbözőek vagyunk, de van bennünk valami közös: imádjuk a reklámokat! Fogyasztani és gyártani egyaránt. Lehet az mozgókép, print, social. Így adta magát, hogy ez legyen a koncepció alapja. „Office theme”, ha úgy tetszik. Minden térhez összeállítottunk egy számunkra kedves montázst a saját reklámos shortlistünk alapján. Nézzük hát sorban őket:

I. Open office munkatér

Ultimate kedvenceink, amiket gyakran előveszünk:

A mood terv (Forrás: Friendly™)

II. Filmproduciós részleg

Erős filmes eszközökkel, hatásokkal operáló reklámokat válogattunk össze.

A mood terv (Forrás: Friendly™)

III. A konyha

Jött minden ami ehető, iható vagy csak szeretettel fogyasztott: Coca Cola, Pepsi, Ikea, Nespresso, Samsung, Mizo, Heinz, Unicum és sokan mások…

A mood terv (Forrás: Friendly™)

IV. Kreatívigazgatónk kedvenceit is a falra álmodtuk

A mood terv (Forrás: Friendly™)

V. Az ötletelő és a tárgyaló pedig új karaktereket kapott

A tervezés

Felkértük Baritz Zsolt illusztrátort, hogy az általunk kreált reklámmontázsokat a saját stílusában álmodja újjá. Egyeztetések, skiccek, megbeszélések sora után elkészültek a tervek. A Friendly™ kommunikációjában többször használt vékony vonalak és az élénk színvilág is visszaköszön a rajzokon, amiket egytől-egyig imádunk mindannyian! :)

Open office munkatér (Forrás: Friendly™)
Filmproduciós részleg (Forrás: Friendly™)
Ebédlő (Forrás: Friendly™)
Joci irodája (Forrás: Friendly)
Brainstorming szoba (Forrás: Friendly™)
Tárgyaló (Forrás: Friendly™)

A gyártás

A nyomtatást, laminálást és felrakást a Creative Fingers Group-nak köszönhetjük. Nagy pacsi a srácoknak, akik nem több mint két nap alatt nagy odafigyeléssel és maximális szakmaisággal dekorálták a négyzetmétereket.

Végezetül

Éééés akkor a végeredmény megtekinthető itt:

Friendly™ • Irodadekor 2021 — Case Study Video


Kora Szilvia
senior art director

A Friendly™ Creative Innovation Space egy erős stratégiai szemléletű kreatív ügynökség, ahol lépést tartunk a digitális tér alakulásával, változásaival. Céged, márkád és/vagy szolgáltatásod hatékony kommunikációjához minden eszközt és kompetenciát (stratégiai- és kreatív tervezés, médiatervezés, fotó- és filmprodukció, digitális eszközök- és webfejlesztés) házon belülre hoztunk. Ha többre vagy kíváncsi, vagy dolgoznál velünk, akkor jelezz nekünk itt.

--

--

Friendly™

A Friendly™ egy kreatív ügynökség, amelynek jövőképe a digitális média iránti elkötelezettségből és a feltörekvő technológiák iránti szenvedélyből születik.