Menekülés a karanténból — így üsd el az időt hasznosan…

„Maradj otthon, nézzél TV-t
Töksötét vonatokat mutat minden csatorna
Mennek utas nincs egy se”

Minden zenekarnak megvannak a maga tanácsai, de hogy ne csak a Kispál egysíkú tippje éltessen minket a karantén idején, összeszedtük nektek, mit csinálunk mi, friendlysek az online office-ban töltött munkaidőn túl, ha napokig, hetekig nem mozdulhatunk ki otthonról. Halász Adrienn ügyfélkapcsolati vezetőnk sorai következnek:

Első tipp: Főzz sokat, hogy te lehess a reklámosok Jamie Oliver-je! Itt az ideje tökélyre fejleszteni a főzőtudományod, hogy a következő bográcsozós céges partin a te kezedben landoljon a fakanál. Nálunk már gyúrnak rá a kollégák, és mivel Zsolt, a CEO könnyelműen elárulta, hogy a karantén alatt professzionálisra fejleszti koktélkészítő tudományát, legalábbis ami a gin-tonicot illeti,már nem kérdés, hogy kinél lesz a következő Friendly buli,és ki lesz az italfelelős. 😃

Második tipp: Nézz sorozatokat! Mi mást csinálna egy menő reklámos ezekben az időkben, minthogy behozza Netflix-en és HBO Go-n futó sorozatokban szerzett lemaradását. Nálunk nem sok cikibb dolog van, mint nem naprakésznek lenni ilyen témákban. Ez szinte már munkaköri kötelességünk. Mostanság az alábbi sorozatok vannak nálunk terítéken:

Újdonságokra különösen nyitott accountunk, Dani pedig az Office US-t nézi újra — már hatodjára, ha nem hetedjére.

Forrás: Giphy

Harmadik tipp: Csinálj tematikus filmesteket! Hitchcock, Kubrick, Bergman, Nolan, Lynch, Polanski, Coppola, Scorsese, Tarantino, Spielberg... és még sorolhatnánk. Kiszámoltátok már, meddig kellene karanténban maradni ahhoz, hogy a kedvenc rendezőitek filmográfiáján végigmenjetek? Láttátok már például a Hátsó ablakot vagy Lynch The Straight Storyját? Két olyan film, ami teljesen karakteridegen a rendezőtől.

Tematizálhattok stílus szerint is. Art directorunk, Szilvi a fantasy és krimi műfajában mélyül el a karantén idején. Kreatív vezetőnk, Joci viszont úgy döntött, megnéz minden létező zenével kapcsolatos filmet. Ezek már mögötte vannak: Rocketman, Bohemian Rhapsody, Whiplash, Green Book, Begin Again, Buena Vista Social Club, 8 Mile, Walk the Line.

Negyedik tipp: Nehogy már a karantén útját állja a társas életnek! Szervezz online partit a haverokkal, de még jobb, ha van egy alkoholmárkát forgalmazó ügyfeled, akivel közösen csinálhattok egy nagy virtuális hétvégi bulit.

Ötödik tipp: Olvass, olvass, olvass! Nálunk Grecsó, Harari és a sci-fik a legmenőbbek, de a többségnek még csak listaszinten van meg az irodalmi menü:

És természetesen a listáról nem hiányozhat a karantén nagy slágere, a méltán híres Philippe Cazmantól a Maradj otthon és gazdagodj meg! című könyv.

Hatodik tipp: Okosodj, ha már a négy fal közé vagy szorítva! Hallgass podcastokat, online előadásokat, minden olyan TED Talkot, amit eddig félre dobtál a „majd egyszer” kupacba!

Hetedik tipp: Sportolj! Nálunk a lányoknál a súlyzós edzés, a fiúknál a jóga dukál, de miért is lepődnénk meg ezen, hiszen egy kreatív ügynökség vagyunk. A futás és bringázás is előfordul a listákon, de az annyira mainstream, és ellene megy a „maradj otthon” elvnek, hogy le se merem írni…

Nyolcadik tipp: Társasozz! Aki még nem ismeri, annak ajánljuk az Everdell, az örökfa árnyékában játékot. Kreatív ügynökségként mi mást is emelhetnénk ki belőle, minthogy jó a grafikája. Ha a leíráson átverekeded magad, és egyszer megérted, már nincs visszaút. De ha ehhez nincs elég energiád, akkor a Catan telepeseit válaszd, vagy a Monopolyt! Panka szerint proseccoval az igazi!

Kilencedik tipp: Tegyél valami jót! Copywriterünk, SoSa — Nara kutyájával karöltve — arra használja fel a karanténban töltött időt, hogy az állatvédelemben segítsen. Ti is találjatok valamit, ami motivál, jó célt szolgál és tegyetek érte!

Tizedik tipp: Végül kifejezetten jó kézügyességgel és grafikai tudással rendelkező kreatív kollégák figyelmébe ajánljuk az alábbiakat: grafikusunk, Andi napi fotót készít az online státuszokról és egyéb karantén alatt folytatott tevékenységéről, amiből a végén majd illusztrációval ellátott videómontázst készít. Belevetette magát a kalligráfiába is — reméljük, lesz belőle irodadekor.

És ha ez a lista nem lenne elég, +1-nek akad
itt még pár jó tanács — tőlünk, nektek:

  • Fogd vissza a WC-hez köthető egészségügyi szükségleteidet, mert: 1. WC papír hiányban szenved az ország, 2. vízszámla!
  • Kezdj neki a rég áhított fogyókúrának, így limitálhatod a boltba menések számát!
  • Pucolj ablakot, hogy legalább üvegen keresztül legyen szép a természet!
  • Végre takarítsd ki azt a tárolót, szekrényt, szobát, lomost, amit már évtizedek óta halogatsz!
  • Szeresd a körülötted élőket, legyen az két- vagy négylábú!
  • És a legfontosabb: fertőtleníts mindent és mindenkit!

A Friendly™ Creative Innovation Space egy erős stratégiai szemléletű kreatív ügynökség, ahol lépést tartunk a digitális tér alakulásával, változásaival. Céged, márkád és/vagy szolgáltatásod hatékony kommunikációjához minden eszközt és kompetenciát (stratégiai- és kreatív tervezés, médiatervezés, fotó- és filmprodukció, digitális eszközök- és webfejlesztés) házon belülre hoztunk. Ha többre vagy kíváncsi, vagy dolgoznál velünk, akkor jelezz nekünk itt.

A Friendly™ egy kreatív ügynökség, amelynek jövőképe a digitális média iránti elkötelezettségből és a feltörekvő technológiák iránti szenvedélyből születik.

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.